You are here:   Начало Коментар Коментар ПОЛИТИКАТА ЗА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ НА ПЛАЖОВЕТЕ СЕ ПРОВАЛИ

ПОЛИТИКАТА ЗА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ НА ПЛАЖОВЕТЕ СЕ ПРОВАЛИ

Нашите плажове са се превърнали в индустриални такива! Една машина за обработване на туристи! Те представляват нещо като гробищен парк с успоредно разположени лежанки, на които някакви хора идват, започват да се балсамират известно време, след което лягат и заспиват в една поза. Това не е свободата на човека, отсече Румен Драганов от Института за анализ и оценка на туризма в "България сутрин". Идеята на Министерството на туризма за този сезон да въведе базисна цена на чадърите и шезлонгите на българските плажове от 2-3-4 лева остана само в сферата на добрите пожелания. Плажовете, които предлагат такива цени се броят на пръсти.

Миналата седмица стана ясно, че уж най-евтиният у нас плаж - Нестинарка, където чадърът и шезлонгът би трябвало да са по 36 стотинки, всъщност не е толкова евтин. Концесионерът на плажа принуждава туристите да си взимат шалте за шезлонга срещу 5 лева.

"Това означава пълен провал на политиката за конкурентоспособност по българското Черноморие спрямо Гърция! Милион и 50 хил. българи годишно излизат в южната ни съседка. Ако проверите в интернет, ще видите как българите казват: "Никога повече българско Черноморие!", посочи Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Той вижда провалена политика на Министерството на туризма по отношение на конкурентоспособността. Сферата на туризма е очаквала проблемът да бъде решен така, както при бул. "Витошка" в София - чрез тротоарното право.

"Това е проблем на корупция, директно казано, щом може някой да си позволи пред очите на държавата и обществото да нарушава закона, да изпитва чувството на свобода, че никой не може да ни глоби за нищо", категорично заяви Румен Драганов като подчерта, че единствено корупцията е нещото, което пречи на българското Черноморие в момента и, което е довело до тази загуба на конкурентоспособност.


Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL