You are here:   Начало Новини Новини туризъм България ДАНЪЧНИ ЗАПЕЧАТАХА 100 ОБЕКТА ПО МОРЕТО

ДАНЪЧНИ ЗАПЕЧАТАХА 100 ОБЕКТА ПО МОРЕТО

Вторник, 08 Август 2017 17:08 Новини туризъм България

От началото на юли от НАП-Варна са издадени 100 заповеди за запечатване на различни туристически обекти по Северното Черноморие, съобщи Ваня Димитрова, началник на дирекция "Контрол" в агенцията. По думите й повече от половината разпореждания са изпълнени. За останалите е сезирана прокуратурата, тъй като собствениците са пререгистрирали обектите си. Проверките на данъчните са общо 4 400, уточни Димитрова.

Засечените нарушения са 345. Димитрова допълни, че инспекторите са събрали над 60 хиляди лева от длъжници, които реализират оборот, но не плащат вноските си към държавата.

Парите са събрани направо от касите на обектите. От началото на юли във Варненска област членовете на междуведомствения координационен център са извършили 2 990 проверки, допълни директорът на полицията в крайморския град комисар Даниел Пашов, цитиран от БТА.

Откритите нарушения са 254. По думите на Пашов най-честите са неиздаване на касови бонове, липса на здравни книжки на персонала или на категоризация на заведенията.

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни