You are here:   Начало Туризъм България ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ЗА ЕВТИНИ ЕКСКУРЗИИ

ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ЗА ЕВТИНИ ЕКСКУРЗИИ

Бачковски манастирВремето се затопли и все по-често се замисляме да отидем някъде на екскурзия. Не се отчайвайте, ако нямате кола - туристическите фирми предлагат интересни и евтини дестинации. Много популярен е религиозният туризъм – пътуване до манастири и църкви, но може да посетите и други интересни места в България - Копривщица, Пловдив, Етъра.

За един ден може да избирате между Рилския манастир – 20 лв., Бачковския манастир – 23 лв., Перперикон – 28 лв., Копривщица – 20 лв., както и близките до София манастири, като Кремиковския. Много интересен е манастирът „Седемте престола”, чийто празник е на Малка Богодорица – 8 септември. Но пътят до него е стръмен и се ходи около три-четири километра пеша. Цената е около 10-12 лв. на човек.

ПерпериконБелоградчишките скали са другата най-търсена екскурзия, тъй като са на второ място в класацията на Новите седем чудеса на света. Градът е сравнително далече от София, затова най-добре предвидете два дни, но ако имате един ден, това ще ви струва 25 лв.

Ако ви се ходи в чужбина, трябва да знаете, че за Гърция ще ви е нужна само лична карта, а за Сърбия и Македония трябва да имате международен паспорт.

За Сърбия се предлагат еднодневни екскурзии до Погановски, Суковски, Темски манастир и Пирот срещу 28 лв.

СолунЗа един ден може да пътувате до Солун и Кавала срещу 55 лв. Програмата включва минаване през Рупите, два часа обиколка на Солун с екскурзовод, свободно време за пазар, особено ако е събота, когато е пазарния ден. Кавала също е много интересен град, който в миналото е бил български. И сега може да срещнете възрастни хора, които говорят на нашия език. Там няма пазар, но за сметка на това има море, така че ще си направите плаж. Програмата и до двата града е наситена, доста натоварена, но приятна. Тръгва се от София в 6.00-6.30 часа, а връщането е в 21.00-22.00 часа.

Ако имате два дни, отидете до Охрид за сумата между 125 и 150 лв. или до Перперикон – за 50 лв.

ОхридИма фирми, които предлагат екскурзии с търговски характер до някой манастир между 5-8 и 9 лв. В цената е включен пътят и много скромен обяд, след който фирмата рекламира някакъв продукт – магнитни гривни, дюшеци и други подобни. Разликата на тези екскурзии е, че те нямат туристическа цел, т.е. не предлагат екскурзовод. Трябва да изтърпите рекламните обяснения, като не сте задължени да купите нещо и после всеки сам разглежда месните забележителности. Помислете обаче дали не си струва да дадете още пет-шест лева, но да пътувате с туристическа фирма, която ви гарантира, че ще научите много интересни неща от професионален екскурзовод.

За всички екскурзии в страната и чужбина важи правилото, че групата пътува, ако се съберат 35-40 души за един автобус. Има възможност и за наемане на микробус за 5-6 човека. Тогава цената се повишава незначително. Така че – колко му е да агитирате ваши приятели и съседи и да си направите една приятна разходка. Ако вземете и внуците, а мама и тате помогнат финансово, разходката ви е в кърпа вързана.

Автор:  Надежда Маринова

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

МАГИЯТА НА СТЕНЛИ ОЩЕ ВИТАЕ НА ,,СЕЛТИК ПАРК,,

Мнозина в България свързват Селтик с едно име. Това на Стилиян Петров. Но ако отидете в Глазгоу ще разберете колко уважавана личност е там една от легендите на българския футбол. В следващите редове ще ви запознаем с... продължава>