You are here:   Начало Настаняване Родопи БИВШАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА РЕЗИДЕНЦИЯ "ЧАЙКА" СЕ РАЗМИНА СЪС ЗАПЕЧАТВАНЕТО

БИВШАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА РЕЗИДЕНЦИЯ "ЧАЙКА" СЕ РАЗМИНА СЪС ЗАПЕЧАТВАНЕТО

Буквално часове преди проверката на инспекторите от МРРБ, собствениците премахнаха част от незаконните постройки на Северния плаж.  На прицела на проверяващите са общо 45 незаконни постройки на този плаж, останалите постройки ще бъдат премахнати след активния летен сезон, но концесионерът ще отнесе солена глоба, коментираха проверяващи. „Томас Кук” не бяха уведомени за проблемите с луксозния хотел „Чайка” и продължаваха да изпращат към хотелската база предварително договорените групи германци и англичани. „Базата е пълна с наши туристи, всички хотели са максимално запълнени и възможности за равностойно пренасочване трудно ще бъдат намерени”, коментираха от офиса на фирмата в курорта.

Това е вторият скандал, с който туроператорът трябва да се справя, след събарянето на незаконни басейни на друга група елитни хотели в курорта, в разгара на туристическия сезон.

Имаше реалната опасност новопостроените крила на един от първите луксозни хотели в Слънчев бряг – „Чайка” да бъдат запечатани от държавата, заради законови нередности, но вчера собствениците са представили временни удостоверения за категоризация, издадени от Министерство на икономиката, съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите в Бургас Николай Стойков.

Така собствениците на „Чайка” ще се разминат само с глоба от хиляда лева. „Чайка” е първата правителствена резиденция в курорта, построен в годините на прехода. След приватизацията става собственост на бизнесмена от Пловдив Ветко Арабаджиев, който реновира и разшири хотелската база. 

Проверките на контролните органи продължават. Възложена е щателна проверка и на най-голямата борса в курорта за храни и напитки. Открити са доказателства, че борсата също укрива значителна част от приходите си. Някои от случаите могат да завършат в прокуратурата, смятат данъчни.

източник: Фактор

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови