You are here:   Начало Още... Автомобили SANDERO STEPWAY ПРОТЯГА РЪКА КЪМ МЛАДИТЕ С ПРИСЪСТВИЕ, ПЕРСОНАЛНОСТ И ЦЕНА

SANDERO STEPWAY ПРОТЯГА РЪКА КЪМ МЛАДИТЕ С ПРИСЪСТВИЕ, ПЕРСОНАЛНОСТ И ЦЕНА

Dacia Logan StepwayУспехът на Logan импулсира Renault да продължи развитието на новото си семейство евтини автомобили, като предложи модела Sandero. Той също намери сериозен прием сред купувачите – досега над 60 000 реализации в Европа от лансирането му през юли 2008-а. Renault не спря дотук, направи поредната си нова стъпка с Dacia, като представи SUV-вариант, наречен Sandero Stepway. Този автомобил всъщност е първият истински SUV на Dacia в 43-годишната история на румънската компания.

Dacia Sandero Stepway е евровариант на Renault Sandero Stepway, което е последната добавка в гамата на Renault за Латинска Америка, произвеждана във фабриката в Куритиба, Бразилия. Този вариант е с 1.6-литров мотор с мощност 112 к.с. с възможност за използване на гориво биоетaнол. В двете версии общите части са над 80%. Renault е инвестирало досега един милиард реала /около 400 милиона евро/ в Бразилия.

 

Renault лансира Sandero Stepway като градски спортен вариант на Sandero още от стадия на концептуалната му разработка. Независимо, че е разработен с оглед на нуждите на бразилския автопазар, колата, подобно на Logan, който беше предназначен само за страните с развиващи се пазари, а намери отличен прием дори при разглезената клиентела в Западна Европа, Sandero Stepway има всички шансове да повтори пътя на Logan. Колата определено е насочена към младите клиенти, има атлетично присъствие на пътя, предлага сериозна персоналност при очаквана приемлива цена.

 

Stepway на пътяБлагодарение на повишения пътен просвет с 20 мм до 175 мм, матовите хромови апликации, защитните елементи отпред и отзад под колата, праговете, релсите на покрива и хромирания накрайник на ауспуха, Dacia Sandero Stepway изглежда напълно готов за авантюра на пътя и донякъде извън него, нещо толкова близко да настроя на младежката душа.

Индивидуалният характер на колата се подчертава от 15 цоловите алуминиеви джанти, вече стандартните метализирани бои на колата „Платинено сиво“, „Кометно сиво“ и „Огнено червено“.

Естествено, новата Dacia Sandero Stepway запазва всички силни черти на хечбека – сериозно за класа вътрешно пространство, пет места, 320 литра багажник, който нараства до 1 200 литра при сгънати задни седалки - високи експлоатационни качества, съчетани с много приемлива цена. Размерите на колата са типични за класа – дължина 4024 мм, широчина 1997 мм и 1582 мм височина.

Stepway с много изчистен интериорВ зависимост от пазара новият модел ще се предлага с 1,6-литров бензинов двигател, 90 к.с. със среден разход на гориво от 7,6 л на 100 км път или 1.5 дизелов dCi двигател с мощност 70 к.с. със среден разход на гориво от 5.3 литра на 100 км. Емисиите на въглероден двуокис на дизела са под 140 грама на километър, което означава че моделът всъщност е вариант еко2 на Dacia.
Dacia Sandero Stepway се прави вече в сертифицирания по ISO 14001 завод на марката в Питешти, Румъния. Над пет процента от пластмасовите детайли на автомобила са от рециклирани материали, а 95% от всички материали на автомобила са възможни за рециклиране след приключване експлоатационния живот на колата.

Последната добавка към гамата на Dacia предлага изключително богато за цената оборудване и колата ще се предлага в Европа от септември тази година. Както всички останали модели на Dacia, предлагани в Европа и новото Sandero Stepway ще има тригодишна гаранция или гаранция за 100 000 км пробег.

Развита върху платформата B0 на Renault, Dacia Sandero Stepway определено е яка и качествена кола с силна защита срещу корозия, заради покритието на дъното, долната част на калниците, на скритите обеми.

Stepway предлага и сериозното за класа вътрешно пространствоОтвътре е използвана специфична черна тапицерия с едри и видими бодове, комбинирана с „Каменното сиво“ на таблото. Оборудването на колата е същото като на варианта Ambiance на нормалното Sandero – централно заключване, усилване на волана, разделена задна седалка 60/40, а водачите, особенно от по-прекрасния пол ще оценят по-високата позиция на сядане зад волана.

Колата е оборудвана със система против блокаж Bosch 8.1 ABS с електронно разпределение на спирачната сила EBD и асистент на спирачното усилие EBA, стандартно две предпазни въздушни възглавници отпред.

 
Продажбите на "Сандеро Степуей" в Европа започват през септември, а поръчки ще се приемат още от юли. Оборудването на колата ще съответства на нивото Ambiance при "Сандеро" и включва серво на волана, централно заключване, АBS с електронно разпределение на спирачното усилие и спирачен асистент, две въздушни възглавници, предни електрически стъкла, фарове за мъгла, делима облегалка на задната седалка и т.н.

Дачия Сандеро Степуей накратко:
Дължина: 4024 мм.
Височина: 1544 мм.
Ширина: 1753 мм., 1997 мм. със страничните огледала
Багажник: 320 - 1200 литра
Клиренс(натоварен автомобил): 175 мм. 

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация: