You are here:   Начало Туризъм Далечни дестинации НА ПОЧИВКА В АСПЕН - ЗЕЛЕНИЯТ СКИ КУРОРТ

НА ПОЧИВКА В АСПЕН - ЗЕЛЕНИЯТ СКИ КУРОРТ

Карането на ски в Аспен е рай за скиори от всички нива - от начинаещи до средно напреднали и професионалисти. Планината Аспен предлага четири различни възвишения, които, в зависимост от вашите умения, можете да изпробвате. Курортът предлага безплатен транспорт до всяко едно от тях, а организаторите предлагат дори безплатен транспорт на екипировка до всяка точка. Това става при отговорниците по оборудването и можете да заявите вида екипировка и точката, до която да бъде транспортирана за следващия ден.

А "четирите планини" на Аспен са Батърмилк (Buttermilk) - подходящ за начинаещи, Височините (Aspen highlands) - подходящ за среднонапреднали, Аспен (Aspen Mountains) - за професионалисти и четвъртата планина - Снежна маса (Snowmass).
Ако сте начинаещ, Батърмилк предлага всичко, от което се нуждаете. Новаците могат да започнат с Редс Роувър (Reds Rover), а след това Блу Граус (Blue Grouse) и следващите по трудност писти. Разбира се, може да използвате и някои терени във Височините - като Екзибишън и Ред ониън. Малко по-напредналите могат да хванат лифта до върха на Аспен и да се спуснат по плавните писти като Дипси Дудъл (Dipsy Doodle) и Пуси Фут (Pussy Foot).

Друга алтернатива за среднонапредналите е Копър Боул (Copper Bowl). Това е популярна ски писта и понякога става претъпкана. Батърмилк също предлага интересни участъци за по-напредналите. Добрите писти тук са Клиф Хаус (Cliff House) и Тайхак чеър (Tiehack chair). Тайхак чеър не е толкова лесна, колкото на пръв поглед - тя може да създаде важни умения у по-напредналите.

Височините също предлагат чудесни условия за ски за средно ниво. Клауд Найн (Cloud Nine) и Тъндър Боул (Thunder Bowl) са по-добрите писти в тази зона. Тук има и писти за напреднали, като Лодж Пийк (Loge Peak), където можете да преминете по серия писти от двете страни на хребета. Но внимавайте, защото тези писти изискват много добър баланс и умения и трябва да сте уверен в действията си и определено да имате опит зад гърба си.

И така, смятам, че добихте малка представа за пистите в Аспен. Ще кажем и някои думи за компанията, която управлява курорта - Аспен Скиинг Компани. Има много ски курорти по света, но много хора казват, че няма кой да бие Аспен. Това не се дължи толкова на добрия сняг и пистите или на нощния живот, или пък на възможностите за забавление извън пистите. Това е по-скоро желанието и старанието на компанията да направи курорта наистина зелен.

Затова, успоредно с печалбата, се отделя много голямо внимание на екологичния аспект. Желанието да се елиминират колкото се може повече замърсители и да се запази истинската природа в областта, довежда логично до редица награди за "зелен курорт". Това окуражава управляващата компания да обърне внимание на неща като енергийна ефективност, възобновяеми енергоизточници. Затова употребата на биодизел е задължителна и слънчевите инсталации за генериране на ток са само част от политиката на курорта.

Всички компютри и хладилници използват именно тази зелена енергия, а употребата на гориво в района е намалено до минимум и то именно като се предлага безплатен транспорт до всички писти. Употребата на енергията от вятър пък захранва голяма част от осветлението в курорта. Така, Аспен освен много почитатели, добра печалба, успява и да запази и природата колкото е възможно повече.

Автор: Роналд Роже, Маунтвенчър

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Настаняване

зададените параметри не отговарят на нито един обект или все още няма добавени обекти


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация:

Препоръчано:

Избрано:

ОТ АПРИЛЦИ ДО ВИДИМСКОТО ПРЪСКАЛО

Ревностните любители на планината отдавна са оценили вече не толкова новата туристическа атракция в Национален парк Централен Балкан - Екопътека Видимско пръскало. Маршрутът е от т.нар. „опознавателни”, който... продължава>