You are here:   Начало Още... Автомобили NISSAN QASHQAI +2 - ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЛИДЕРСТВО В КЛАСА СИ

NISSAN QASHQAI +2 - ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЛИДЕРСТВО В КЛАСА СИ

Може би повечето от нас помнят появата на Qashqai на европейския пазар през 2007 година. Въпреки първоначалния скептицизъм, моделът и изненадващo се превърна в хит, бързо намери много клиенти и все още се радва на засилен интерес.

Преди да направи промените, компанията производител не анализира сама постиженията и недостатъците на модела, а се допита до крайния клиент и масов купувач. Проучването показа, че моделът трябва да има удобни седалки, тих и бърз климатик, голям багажник, повече светлина (по възможност от голям панорамен покрив), голям багажник и икономични двигатели. С други думи функционалността на голям семеен автомобил, чувството за сигурност и управление на всъдеход и не на последно място – маневреността на обикновен градски автомобил.
Фейслифтът на Qashqai опрелено е бил успешен – моделът продължава да се радва на голямо търсене и нeстихващ интерес. Но ключът към успеха лежи в качеството на автомобила. Леката промяна е предната част се изчерпва с по-агресивната линия на предната радиаторна решетка и фаровете, която продължава към вече релефния преден капак. Страничната линия на Qashqai остава същата, а единствената забележима промяна отзад са новите стопове с LED светодиоди и новата задна врата с неконвеционална форма на задното стъкло.

Подобно на други автомобили от този клас, при покупка интериорът е този, който оказва най-голяма тежест при взимането на крайното решение. Сега той е малко по-комфортен и с по-високо качество, но като цяло запазва добрата си ергономичност, а разположението на уредите за управление са максимално близки до вътрешното усещане на собствениците. Воланът разполага с удобни бутони за управление на радиото и круиз контрола. Впечатление прави високото качество на изработка на модула за климатичната инсталация и приятните на допир въртящи се контролери.

Що се отнася до комфорта на возене, лекото подобрение с поставянето на по-меки тампони на ходовата част дава добри резултати. Това се чувства особено по българските пътища – малките неравности и лошата изработка на пътното платно не достигат до водача. Това си има и лоша стрна – често срещаните по-големи дупки бързо изпълват хода на окачването. Сериозно подобрение има в обезшумяването на купоето – звук от двигателя може да очаквате единствено при по-силния 2-литров dCi дизел със 150 к.с.

Като заговорихме за двигатели – гамата за модела включва 2 бензинови и 2 дизелови агрегатa с мощност от 110 до 150 к.с. Всички мотори са оборудвани с 6-степенна ръчна скоростна кутия (с изключение на по-малкия 1.6 бензин с мощност 116 к.с.). Двойното предаване се предлага само с по-мощните 2-литрови мотори – бензин - 140 к.с. и дизел със 150 к.с. Най-икономичната версия е 1.5-литровия Pure Drive dCi турбодизелов агрегат с 110 к.с., предно предаване и смесен разход на гориво 4.9 л/100 км.

Относно цената - Nissan Qashqai се предлага от 29990 лв. до 65390 лв. с ДДС за версията със 7 места, двойно предаване и най-високо ниво на оборудване. Ако не държите на възможността на даначън кредит, най-практичният избор е Qashqai с предно предаване и икономичен 1.5-литров дизелов двигател. Задължителна опция е стъкленият панорамен покрив, а като ненужна може да се смятат алуминиевите спортни педали.

Ако трябва да заключим, Nissan Qashqai e най-успешният европейски модел на японската марка. Той изпълнява добре нуждите на обикновения шофьор, като предлага един добър и сигурен автомобил на относително ниска цена. Може би затова продължава да бъде по-предпочитан пред конкурентите Skoda Yeti и Peugeot 3008.

Източник: Autospectator
Превод: Даниел Пейчев

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация: