You are here:   Начало Още... Автомобили RENAULT KOLEOS - И В ПЛАНИНАТА И В ГРАДА КАТО У ДОМА

RENAULT KOLEOS - И В ПЛАНИНАТА И В ГРАДА КАТО У ДОМА

Общ изглед на автомобилаЛекотата, с която Renault Koleos се движи както в града, така и по пресечена местност, е ключово предимство на модела. Той лесно си проправя път в интензивния трафик и може да бъде паркиран на практика навсякъде. Макар да преодолява задръстванията безпроблемно, Koleos далеч не е „градско момче”. Ако Rеnault Koleos трябва да се опише с едно изречение, то би било: „И в планината, и в града се чувства като у дома”.

Koleos е първият модел на Renault, снабден със системата All mode 4x4-i, разработена от Nissan за модела New X-Trail. Включена в автоматичен режим, тя се грижи сама за разпределението на въртящия момент между предните и задните колела в зависимост от сцеплението и данните, които получава от редица сензори. Затова ако сте в Koleos лесно се справя с трудностите извън пътязатруднена ситуация, All mode 4x4-i може да насочи до 50% от въртящия момент към задните колела. При силно хлъзгав терен, когато нуждата от равномерно разпределяне на въртящия момент между предните и задните колела е очевидна, водачът може да премине в постоянен режим 4х4. Това става с натискането на един бутон.

Друга трудност, която моделът преодолява с лекота е потеглянето при наклон. Благодарение на системата Hill Start Assist, която се включва автоматично при наклон от над 10%. При спускане по подобна стръмнина, водачът може допълнително да се подсигури, включвайки допълнителната Hill Descent Control система. Тя ограничава скоростта на автомобила до 7 км/ч. Това е изключително удобно при спускане по заснежен терен например, когато нито бързото движение, нито натискането на спирачките докрай са за препоръчване.

Интериорът по нищо не отстъпва на външния видВсъщност Koleos се произвежда в Корея от Samsung Motors, който е собственост на концерна Renault Nissan. Кросоувърът се предлага във вариант с 2 и с 4 задвижващи колела, 2,5-бензинови и 2,0-литров дизелов двигател и избор между 6-степенна механична или 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Цените у нас за пълноприводната гама на автомобила стартират от 51 100 лв. с ДДС. А тази на  Koleos в най-високото оборудване 2,0 dCi Privilege с 6-степенен автоматик е около 60 000 лв. с ДДС.

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация: