You are here:   Начало Още... Автомобили НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ HONDA CR-V – ОЩЕ ПО-НАДЕЖДЕН, ОЩЕ ПО-ИКОНОМИЧЕН

НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ HONDA CR-V – ОЩЕ ПО-НАДЕЖДЕН, ОЩЕ ПО-ИКОНОМИЧЕН

Третото поколение CR-V на HodnaДо появата на CR-V на изложението в Токио през 1995 г. Honda не разполагаше с всъдеход собствено производство.

А сега Хонда предлага новото поколение CR-V. Възможностите са почти същите като на предишното поколение на модела. В сравнение с него, новият CR-V е с около 100 мм по-къс (4530 мм), най-вече заради променената позиция на резервното колело. Широчината на автомобила, пък е увеличена с 40 мм (1820 мм), а височината му е свалена с 300 мм (1805). Колесната база е редуцирана от 2630 на 1620 мм, а следата отпред и отзад е увеличена с 25 и 5 мм съответно. Промяна има и при задната врата – вече не се отваря настрани, а нагоре.

Най-практичният избор като комбинация от минимален разход на гориво и добра динамика е турбодизеловата i-CTDi модификация с директно впръскване на горивото от типа Common rail. 2,2-литровият мотор развива 140 к.с. мощност при 4000 оборота/min. Пикът от доста високите 340 Нютонметра максимален въртящ момент се постига само при 2000 оборота/min, което подобрява значително офроуд потенциала на кросоувъра. На хубав път "Хонда CR-V 2.2 i-CTDi" набира стоте само за 10,3 секунди, а максималната му скорост е 187 км в час. А средният разход на гориво е едва 6,5 л/100 км (8,1 градско и 5,7 л извънградско). Разбира се, при тежки терени и големи натоварвания, тези показатели са различни.
 
На сериозни промени е подложен интериорът. Предният панел е цялостно прекроен, а скоростният лост е изнесен по-напред на централната конзола. Воланът е изпълнен в стила на новия Civic и е в два цвята.

Едно от новите решения на дизайнерите - вдигащия се капак на багажникаДизайнерите на Хонда гъвкаво са решили проблема с багажното пространство - кора която може да се вдига до 330 мм над пода на багажника. Когато не е необходима, тя може да бъде прибрана на дъното. Предните седалки са по-широки, а задните са делими в съотношение 40:20:40.

Далеч повече е работено по системите за безопасност. Наред с познатите АBS (система против блокиране на колелата при спиране) и VSA (за стабилност) в CR-V за първи път в автомобил от този клас са вградени Адаптивен автопилот (ACC), система за намаляване риска от катастрофа (CMBS) и за стабилизиране на ремарке (TSA).

Адаптивният автопилот поддържа постоянна зададена скорост, а при застигане на друг автомобил намалява скоростта и запазва безопасна дистанция. Радарът на CMBS-системата отчита опасност от удар с предния автомобил или препятствиe, давайки сигнали на водача. В случай че ударът е неизбежен, може да активира спирачната система и едновременно затяга предпазните колани. TSA пък отчита амплитудите в движението на ремаркето и с помощта на различни модули го стабилизира и предпазва от увеличаване на резонанса.

В допълнение към всички системи за безопасност може да се добавят и "завиващите" фарове (AFS). Компютърът отчита скоростта на автомобила и ъгъла на завъртане на волана и подава сигнал към вътрешния фар, който може да се отклони до 20 градуса и да освети посоката на завоя.

Интериорът е коренно промененНовият SUV на "Хонда" е снабден и с нова система 4х4 - Real Time 4WD. При нормални условия тя използва само предните колела, което прави машината по-маневрена и спестява гориво. Ако има и най-малки признак за подхлъзване на колелата, мощността на двигателя веднага преминава към задните колела, за да се възстанови стабилността. По този начин не само се подобрява значително проходимостта, но и контрола на управлението на "Хонда CR-V" извън пътя и по хлъзгави и заснежени настилки.

Машината разполага и с други интересни решения - панорамен стъклен покрив, който прави пътуването през деня много по-приятно. Има и камера за заден ход, улесняваща паркирането. Високата позиция на шофьора пък увеличава не само видимостта му, но и спомага за цялостното управление. Кормилната колона е с възможност за настройка в дълбочина и височина.

Добави коментар

Използвайте кирилица. Спазвайте добрия тон на коментарите. В противен случай може да не видите това, което сте написали.

Защитен код
Обнови

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация: