You are here:   Начало Новини Любопитно!

КАК ЖИВИ МОНАСИ СЕ МУМИФИЦИРАТ В ИМЕТО НА РЕЛИГИЯТА

Понеделник, 07 Ноември 2016 18:35 Любопитно!
Печат ПДФ

Между 1081 и 1903 г. над 20 живи монаси от Шингон успешно успяват да се мумифицират, за да се превърнат в „Буда в човешко тяло“. След стриктна диета в планините Дева в Япония монасите започват да дехидратират тялото си отвътре навън, като се освобождават от мазнините, мускулите и влагата на тялото.

 

УЧЕНИ ОТКРИХА АКУЛА НА СНИМКИ ОТ МАРС

Петък, 28 Октомври 2016 16:57 Любопитно!
Печат ПДФ

НАСА публикува поредните снимки от повърхноста на Марс, изпратени от марсохода Curiosity. Изучавайки снимките, виртуалните археолози съобщиха за това, че са открили акула на Червената планета. Учените казаха, че специално са публикували снимка, на която обектът е отделен с червен цвят, за да може да бъде по-лесно разпознат. Дължината на вкаменелостите на рибата е около 1,5 метра.

 

ИМЕНИЕТО НА МЕЧТИТЕ! С АКВАПАРК, БОУЛИНГ... И ЦЕНА ОТ $32 МЛН.

Събота, 22 Октомври 2016 17:08 Любопитно!
Печат ПДФ

Наскоро тексаски мултимилионер пусна за продан своето имение-мечта. Малкият дворец направо е излязал от перото на някой съвременен Андерсен. Модерният замък е разгърнат върху огромен парцел, като сградата му се разклонява на две самостоятелни крила, свързани с топла връзка. Замъкът е издигнат на три етажа, като има и един подземен.

 

ЛЕКАРИ ОБЯСНИХА КАК ПЪТУВАНЕТО СРЕД ПРИРОДАТА ПРОМЕНЯ МОЗЪКА НИ

Петък, 21 Октомври 2016 22:23 Любопитно!
Печат ПДФ

Всеки знае, че почивката на чист въздух може да направи много, за да повиши настроението на човек и да му върне усещането за цел и смисъл. Но се оказва, че има и други, по-осезаеми ползи от излетите навън. Наскоро учени откриха, че времето, прекарано навън, физически променя мозъка ни.
Причината? Оказва се, че почивката сред природата, както и пътуването до най-отдалечените, диви и ненаселени места, не само ни снабдява с купища нови впечатления, но и помага да спрем да мислим.

 

СЪКРОВИЩЕ ЗА НАД 2 МЛРД. В ЧЕРНО МОРЕ

Четвъртък, 20 Октомври 2016 20:38 Любопитно!
Печат ПДФ

В дълбините на Черно море има стотици потънали кораби, пазещи огромни богатства, неразгадани мистерии и неразказани истории. Морското дъно крие не само съкровища за милиарди, но и рискове, които отнемат животи. От векове наред иманяри и предприемачи из целия свят забогатяват с откриването на злато, сребро и антики в потънали кораби. Тъмните води на Черно море неведнъж са били център на политически събития, войни или трасе за търговци, превозвали пари и ценни вещи.

 

ИНДИЙСКИ САМОЛЕТ ИЗВЪРШИ НАЙ-ДЪЛГИЯ ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ В ИСТОРИЯТА

Петък, 28 Октомври 2016 15:16 Любопитно!
Печат ПДФ

Caмoлeт нa индийcĸaтa aвиoĸoмпaния Аіr Іndіа e извъpшил нaй-дългия нeпpeĸъcнaт пoлeт в иcтopиятa. Лaйнepът Воеіng-777 200 e пpeoдoлял paзcтoяниeтo oт 15,3 xиляди ĸилoмeтpa зa 14 чaca и 30 минyти, cъoбщaвa Тhе Тіmеѕ оf Іndіа. Диpeĸтният пoлeт oт Hю Дeлxи дo Caн Фpaнциcĸo e бил изпълнeн нa 16 oĸтoмвpи. Oбичaйнo тoзи peйc ce извъpшвa пpeз Aтлaнтичecĸия oĸeaн, тoзи път лaйнepът нa Аіr Іndіа e дocтигнaл дo нaпpaвлeниeтo cи, пpecичaйĸи Tиxия oĸeaн.

 

НАЙ-ОТКАЧЕНИТЕ СУЕВЕРИЯ ПО СВЕТА

Петък, 21 Октомври 2016 23:09 Любопитно!
Печат ПДФ

Избягвате ли да минавате под стълби? Страхувате ли се от черни котки? Стоите ли си вкъщи на петък 13-ти? Това са някои от най-популярните суеверия в света. Но има и много други, кои от кои по-странни. В Турция, например, вярват, че не трябва да се дъвче дъвка през нощта, защото „ако дъвчете дъвка, все едно дъвчете плътта на мъртвите”.

 

ДОМАКИНЯ ЗАГОРИ ТЕНДЖАРА, НАМЕРИХА Я 3000 Г. ПО-КЪСНО

Петък, 21 Октомври 2016 22:08 Любопитно!
Печат ПДФ

Първата домакиня загори-тенджера се е проявила на територията на Дания, като е залепила за гледжосания съд сирене, което е издало отвратителна миризма, пише в. "Дейли мейл". Откритието е било направено при разкопки в Силкеборг на полуострова Ютланд. На дъното на глинения съд археолозите открили загоряла жълтеникава субстанция, като разсеяната домакинята е направила неуспешен опит да сготви кафяво карамелизирано сирене.

 

ДА СПИШ В СТАЯ С ГЛЕДКА КЪМ ПЛУВАЩИ АКУЛИ

Петък, 14 Октомври 2016 23:29 Любопитно!
Печат ПДФ

Три нощувки в стая с гледка към 35 плуващи акули в Парижкия аквариум ще бъдат наградата в състезание, организирано с туристически сайт. Само прозрачна стена дели цилиндричната "стая" и хората в нея от акулите, които плуват в 3 милиона литра вода, съобщи "Ройтерс".Издръжливостта на структурата, която е потопена на 10 метра от повърхността, е тествана в Средиземно море.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни