You are here:   Начало Коментар
Магелан ИНФО - Коментари, анализи, прогнози, интервюта

ИЗПОЛЗВАМЕ ЕДВА 10% ОТ ПОТЕНЦИАЛА НА СПА ТУРИЗМА

Сряда, 02 Ноември 2016 15:00
Печат ПДФ

Спа туризмът е основен приоритет заедно с културно-историческия туризъм и ще го развиваме като дългосрочно публично-частно партньорство. Това коментира в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова. В момента у нас се използват едва 10% от потенциала на спа туризма. За развитието на спа туризма ресорното министерство ще работи заедно с екоминистерството.

 

ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ЗА ТУРИЗМА НИ Е В КЪМПИНГИ

Петък, 28 Октомври 2016 17:26
Печат ПДФ

Къмпингите са сред най-лесните инвестиции в туризма на България според Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Необходимо е единствено да има място за подслон, вода, ток, газификация, тоалетни“, поясни той. Ако има законова регламентация, един къмпинг може да се разгъне само за месец, допълва Драганов“.

 

БЪЛГАРИЯ И ЯПОНИЯ ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ БИЗНЕС ФОРУМ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА

Събота, 22 Октомври 2016 23:05
Печат ПДФ

България и Япония ще организират двустранен форум за насърчаване на взаимния туристопоток, в който ще вземат участие представители на държавната администрация и бизнеса от двете страни. Планира се той да се проведе по време на Фестивала на розата през 2017 г. За това се договориха министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова и Хисаюки Фуджии, парламентарен заместник-министър в Министерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония.

 

ЕТО КАК ЩЕ РАЗВИВАТ ПОКЛОНИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ

Петък, 21 Октомври 2016 21:51
Печат ПДФ

Ще бъдат разработени маршрути за поклоннически туризъм на територията на България, които да бъдат популяризирани пред руските туристи. За това се договориха днес заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и Богородският епископ Антоний, викарий на Руския патриарх, ръководител на Управлението на задграничните учреждения при Московската патриаршия и на Поклонническия център към нея, и Неврокопският митрополит Серафим.

 

ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР НА БЪЛГАРИЯ В ТОКИО

Четвъртък, 20 Октомври 2016 13:10
Печат ПДФ

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в откриването на информационния туристически център на България в Токио. Това става по силата на подписано споразумение между Министерството на туризма и Бизнес Асоциация Япония и Югоизточна Европа (БАЯЮИЕ). Всички разноски за туристическия център са поети от БАЯЮИЕ, а Министерството на туризма поема ангажимент да предоставя актуални рекламни материали, които да бъдат разпространявани в японската столица.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
skyvision