You are here:   Начало Новини

ПОЛЕТИ ПО €99 ОТ ЕС ДО САЩ, АРЖЕНТИНА И ДОМИНИКАНА

Петък, 17 Март 2017 17:26 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Coбcтвeниĸът нa Вrіtіѕh Аіrwауѕ пycĸa нoв бюджeтeн aвиoпpeвoзвaч зa пoлeти нa дълги paзcтoяния, ĸoйтo щe бъдe бaзиpaн в Бapceлoнa, cъoбщaвa ВВС. Kopпopaциятa ІАG oбяви, чe нoвитe aвиoлинии Lеvеl пъpвoнaчaлнo щe лeтят дo чeтиpи дecтинaции - Лoc Aнджeлиc, Caн Фpaнциcĸo, Бyeнoc Aйpec и дo Πyнтa Kaнa в Дoминиĸaнcĸaтa peпyблиĸa. Цeнитe нa билeтитe щe тpъгвaт oт 99 eвpo или 149 дoлapa в пocoĸa.

 

КАК ЖИВИ МОНАСИ СЕ МУМИФИЦИРАТ В ИМЕТО НА РЕЛИГИЯТА

Понеделник, 07 Ноември 2016 18:35 Любопитно!
Печат ПДФ

Между 1081 и 1903 г. над 20 живи монаси от Шингон успешно успяват да се мумифицират, за да се превърнат в „Буда в човешко тяло“. След стриктна диета в планините Дева в Япония монасите започват да дехидратират тялото си отвътре навън, като се освобождават от мазнините, мускулите и влагата на тялото.

 

НАУЧНО ДОКАЗАНО: ПЪТУВАНЕТО Е ТАЙНАТА КЪМ ЩАСТИЕТО

Сряда, 02 Ноември 2016 16:33 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Смятате ли, че пътуването ви носи щастие? Или бихте предпочели да се харчат пари за материални неща? Науката и експертите са съгласни: вие трябва да харчите всичките си пари за пътувания. Точно сега. Защото това е тайната на щастието. Може би вече сте стигнали до този извод, но е хубаво да се потвърди още веднъж.

 

УЧЕНИ ОТКРИХА АКУЛА НА СНИМКИ ОТ МАРС

Петък, 28 Октомври 2016 16:57 Любопитно!
Печат ПДФ

НАСА публикува поредните снимки от повърхноста на Марс, изпратени от марсохода Curiosity. Изучавайки снимките, виртуалните археолози съобщиха за това, че са открили акула на Червената планета. Учените казаха, че специално са публикували снимка, на която обектът е отделен с червен цвят, за да може да бъде по-лесно разпознат. Дължината на вкаменелостите на рибата е около 1,5 метра.

 

ПРАВЯТ ИНТЕРАКТИВНА КАРТА НА СКИ ПИСТИТЕ

Петък, 28 Октомври 2016 19:04 Новини туризъм България
Печат ПДФ

Интерактивна карта на всички ски писти у нас ще бъде направена за улеснение на родните и чужди любители на зимните спортове. Картата ще бъде изготвена по подобие на съществуващата за плажовете, за да дава информация на туристите за цени и предлагани услуги. Заедно с интерактивната карта почитателите на ските ще могат да ползват и специален телефон, на който да подават сигнали за нарушения на търговски обекти.

 

НАЙ-УЖАСЯВАЩИТЕ МУЗЕИ В СВЕТА

Понеделник, 07 Ноември 2016 17:29 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Много държави са известни с богатата си култура. Точно затова има много музеи, които си заслужава да бъдат посетени. Голяма част от тях демонстрират културното и историческото наследство на всяка една страна, но има някои музеи, които показват смразяващи дъха гледки.

Гледки, които оставят траен отпечатък на всеки, който ги види. Днес "мрачният туризъм" е придобил нови измерения в световен мащаб. Днес много туристи пропътуват хиляди километри, за да видят загадките на човешката история, които оставят своята следа във времето.

Музеи за мумификации, експонати за различни медицински отклонения и още най-различни загадки. Кои и какви точно са тези музеи? Ако имате интерес към мистериите и любопитството ви е по-голямо от самите вас, значи наистина трябва да разберете за тях.

Със сигурно сте чували за най-интересните и ексцентрични музеи, но едва ли предполагате, че има музеи, който се казва ,,Музеят на Смъртта”. ,,Музеят на Смъртта” се намира в Лос Анджелис. В него има огромна колекция от произведения на изкуството, създадени не от кого да е, а от серийни убийци.

 

НЯКОЛКО НЕЩА, КОИТО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ХОТЕЛИ НЕ ИСКАТ ДА ЗНАЕТЕ

Петък, 28 Октомври 2016 17:41 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Очакванията на всеки нормален човек при престоя му в хотел включват чисти чаршафи и чисти хавлиени кърпи. Оказва се обаче, че далеч не всички хотели в действителност предлагат тези „екстри“.
Пред сайта за онлайн проучвания Quora анонимни собственици на места за настаняване споделят тайните, които никога не биха разкрили на клиентите си.

 

ЛЕТИЩА, КОИТО ПРЕДЛАГАТ БЕЗПЛАТНИ ЕКСКУРЗИИ

Сряда, 02 Ноември 2016 14:01 Новини туризъм чужбина
Печат ПДФ

Дългото чакане за полетите при прекачване може да бъде скучно и досадно, пише Adme.ru. Съвременните летища обаче предлагат множество забавления за пътниците, с които да си убиват времето, докато чакат своя полет. Така например на всяко летище има огромно рзнообразие от магазини и бутици, из които чакащите могат да скитат и да пазаруват подаръци и сувенири.

 

ИНДИЙСКИ САМОЛЕТ ИЗВЪРШИ НАЙ-ДЪЛГИЯ ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ В ИСТОРИЯТА

Петък, 28 Октомври 2016 15:16 Любопитно!
Печат ПДФ

Caмoлeт нa индийcĸaтa aвиoĸoмпaния Аіr Іndіа e извъpшил нaй-дългия нeпpeĸъcнaт пoлeт в иcтopиятa. Лaйнepът Воеіng-777 200 e пpeoдoлял paзcтoяниeтo oт 15,3 xиляди ĸилoмeтpa зa 14 чaca и 30 минyти, cъoбщaвa Тhе Тіmеѕ оf Іndіа. Диpeĸтният пoлeт oт Hю Дeлxи дo Caн Фpaнциcĸo e бил изпълнeн нa 16 oĸтoмвpи. Oбичaйнo тoзи peйc ce извъpшвa пpeз Aтлaнтичecĸия oĸeaн, тoзи път лaйнepът нa Аіr Іndіа e дocтигнaл дo нaпpaвлeниeтo cи, пpecичaйĸи Tиxия oĸeaн.

 


Настаняване

Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Най-популярни