You are here:   Начало Още...
Полезно

NISSAN QASHQAI +2 - ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЛИДЕРСТВО В КЛАСА СИ

Може би повечето от нас помнят появата на Qashqai на европейския пазар през 2007 година. Въпреки първоначалния скептицизъм, моделът и изненадващo се превърна в хит, бързо намери много клиенти и все още се радва на засилен интерес.

Преди да направи промените, компанията производител не анализира сама постиженията и недостатъците на модела, а се допита до крайния клиент и масов купувач. Проучването показа, че моделът трябва да има удобни седалки, тих и бърз климатик, голям багажник, повече светлина (по възможност от голям панорамен покрив), голям багажник и икономични двигатели. С други думи функционалността на голям семеен автомобил, чувството за сигурност и управление на всъдеход и не на последно място – маневреността на обикновен градски автомобил.

 

БЪЛГАРИЯ СИ ВРЪЩА КУЛТУРНИТЕ ЦЕННОСТИ ОТ ЧУЖБИНА

Започваме кампания да си връщаме културни ценности, заяви министърът на културата Вежди Рашидов на церемония по предаването на задържани антики. В момента се работи от Италия да бъдат върнати 160 български ценни икони. Над 2200 антични ценности бяха върнати на Националния исторически музей в края на февруари 2009 г., след като преди години са нелегално изнесени в Италия. Това бе безпрецедентен случай, защото за пръв път друга държава върна на България исторически ценности по напълно легален начин.

 

КАКВО ДА ВЗЕМЕМ С НАС В ПЛАНИНАТА?
Преди всеки поход Вие вероятно се чудите какво да сложите в раницата. През ума Ви минават хиляди неща, някои от които са важни, а други - не. Ето защо в следващите редове планинарите съветват какво точно да вземете и какво не.
 

ДА УЛЕСНИМ БИЗНЕСА СИ

Когато говорим за бизнес, неизменно се сещаме за управление на работни заплати, на човешки ресурси и личен състав. Тази задача въобще не лесна и в много случаи силно затруднява управителите на всички видове предприятия. Именно тук е мястото на компютърните специалисти да систематизират и оптимизират този вид дейност. Един такъв продукт е разработен от фирма Комерс Финанс АД като цялостна програма, без модули, с единни данни и пълен достъп до всички функции. Програмата осигурява автоматична връзка към счетоводството на интегрираната система за фирмено управление БИЗНЕС НАВИГАТОР.

 

НОВИЯТ CHEVROLET CAPTIVA 2011 - ПО-МОЩЕН, ПО-ПРАКТИЧЕН, ПО-ПОЛЕЗЕН

Новият Chevrolet Captiva e sамоуверен SUV-модел, с изчистен дизайн и практичност. Следвайки успешните стъпки на своя предшественик, новият Captiva е по-добър от него – истински боец, който ще ви съпътства еднакво успешно в спортното хоби и в семейното ежедневие.

Новото самочувствие на модела е отразено отлично и в обновената външност. По-динамичен от своя предшественик, новият Captiva следва елементите от актуалната самоуверена стилистика на марката Chevrolet. Със своя подчертано клиновиден профил, снижаваща се напред долна линия на динамично оформените очертания на страничните прозорци и широка, стабилна стойка, моделът с 5/7 места моделът впечатлява с атлетизъм. Всеки нов щрих в дизайна добавя ново качество към този автомобил, който е също толкова приятен и впечатляващ и за шофиране.

 

ОБИКОЛКА НА ЧУДЕСАТА НА БАЛКАНИТЕ

Председателите на хотелиерски асоциации от Македония, Сърбия, Косово, Албания и България се обединиха около идеята за избор на туристически Чудеса на Балканите. Това стана по време на среща по повод обявяването на Хисаря за СПА резиденция на Балканите. Хотелиери, ресторантьори и туроператори от балканските страни имат намерение да обединят сили около развитието на исторически и културен туризъм в региона.

 

МАГИЯТА НА РЕСТОРАНТИ VICTORIA

Ресторант Виктория - Цар ОсвободителЕдва ли има софиянец, който да не е похапвал с истинско удоволствие в някое от заведенията на веригата от ресторанти Victoria. Разбира се, всеки има своето любимо място, където се среща с колеги, приятели, бизнес партньори. Всички заведения от веригата се намират на удобни места. Ресторантът до Военния клуб на булевард “Цар Освободител” е в  идеалния център на големия град.  Лятната градина,  скрита зад клуб “Червило” и пазарчето за антики срещу черквата “Св. София” е любимо място не само за софиянци, но и за много чужденци. Дошли веднъж, те остават възхитени от околната неповторима атмосфера. В близост са “Света София” и “Александър Невски”, градинката пред Кристал. В топлите летни вечери тук трудно се открива свободно място. Затова чужденците правят своите резервации месец по-рано. Разбира се, във всеки сезон от годината това място е прекрасно. Менюто, е изключително богато. Невероятни салати, превъзходни пици, вкусни супи, какви ли не предястия, свински ребърца, картофи, печени на жар, телешки стекове и от една година насам- Chef’s menuta за всеки сезон. А десертите са повече от фантастични – палачинки с мед, тирамису,  италианска домашна торта.

 

LAND ROVER DEFENDER – АВТОМОБИЛЪТ ЗА ВСЯКА ЕКСПЕДИЦИЯ

Land Rover Defender - единствената липса е компромиса!Напоследък стана „модно” да се говори за компромиси между градско шофиране, магистрала и планина. Новите технологии и непрекъснатата динамика на автомобилния пазар се опитват да налагат всякакви решения, от които ние трябва да избираме. Съвкупност от добро поведение на пътя, със задоволително поведение на терени извън пътя предлагат много производители. Но много рядко тези собственици на автомобили ползват новите си придобивки „в гората” или ако е така, то съжаляват за постъпката си веднага или в сервиза, поради лошите резултати на иначе прехваления лъскав SUV.
 

ОПАСНИ ЛИ СА ЗМИИТЕ В БЪЛГАРИЯ?

Опасни ли са нашите змии? Ухапванията от отровни змии у нас са твърде редки и в повечето от случаите са от широко разпространената у нас пепелянка – най-често при настъпване или при несръчни опити за улавяне. Своевременно оказаната помощ със съотвения „противозмийски” серум и други модерни медикаменти отстраняват опасноста за живота на ухапания и той се отървава само с подуване на ухапаното място и 1-2 дни престой в болницата. Затова ако има ухапване – не се колебайте и за миг, а тичайте към най-близката болница. Ако е невъзможно да стигнете в близките 24 часа до такова заведение (но само в този случай!) потърсете мястото откъдето змията е минала и е оставила „слуз” в тревата. Откъснете тази трева и я втрийте на мястото на охапването – в тази „слуз” се съдържа естествената противоотрова, която самата змия произвежда.
 

ПРЕСТИЖНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ХОТЕЛИЕРИ И МЕНИДЖЪРИ В ХОЛАНДСКИ УНИВЕРСИТЕТИ

Несъмнено отличната подготовка, доброто образование и международния опит са предимство за всеки, избрал кариера в сферата на туризма и хотелиерството. А когато става въпрос за образование мнозина веднага биха си спомнили за реномираните, ползващи се с дългогодишни традиции, швейцарски хотелиерски училища. Истината е, че подготовка на такова ниво, бъдещите хотелиери и мениджъри могат да получат и в Холандия. Висшето образование в Холандия се ползва със световна репутация заради високото си качество и достъпните такси за обучение. Според образователната система в страната,  висшите учебни заведения са два вида: университети с академична и  теоретична насоче-ност (research universities) и университети за приложни науки (universities of applied sciences) с подчер-тана ориентация към практиката.

 

OPEL ANTARA - ОТ ВСЕКИДНЕВИЕТО ДО СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

Antara - наследникът на FronteraOpel се завръща в класа на автомобилите с двойно предаване. С новата Antara, съчетаваща динамично-елегантен дизайн с интелигентна серийна система за двойно предаване, марката Оpel дава своята заявка за водеща роля в SUV и crossover класа сред едросерийните производители. Характерни за новия модел са сравнимото с това на лек автомобил поведение на пътя, щедрите вътрешни размери при запазване на компактни външни габарити, новаторските транспортни решения, като системата  „Flex-Fix“, подчертаната функционалност и високото разположение на водача и пътническите места. Цените на новата Antara на българския пазар започват от 45 960 лева.
 

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ СЛЪНЧЕВИ ИЗГАРЯНИЯ?

Лятото и зимата са сочени за „любими сезони” и удоволствията, с които те са съпътствани крият и своите опасности. Една от тези опасности е неприятното изгаряне на кожата. Докато през зимните месеци в повечето случаи само лицето ни е изложено на показ, то далеч по-разголени сме през лятото. Най-незащитени в тези условия се оказват децата – те обожават да са навън - да тичат и да играят на открито, а кожата им още е нежна.
 

НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ HONDA CR-V – ОЩЕ ПО-НАДЕЖДЕН, ОЩЕ ПО-ИКОНОМИЧЕН

Третото поколение CR-V на HodnaДо появата на CR-V на изложението в Токио през 1995 г. Honda не разполагаше с всъдеход собствено производство.

А сега Хонда предлага новото поколение CR-V. Възможностите са почти същите като на предишното поколение на модела. В сравнение с него, новият CR-V е с около 100 мм по-къс (4530 мм), най-вече заради променената позиция на резервното колело. Широчината на автомобила, пък е увеличена с 40 мм (1820 мм), а височината му е свалена с 300 мм (1805). Колесната база е редуцирана от 2630 на 1620 мм, а следата отпред и отзад е увеличена с 25 и 5 мм съответно. Промяна има и при задната врата – вече не се отваря настрани, а нагоре.
 

ДА НОСИМ ИЛИ НЕ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА

През най-горещия сезон слънцето все повече и задълго грее и припича. Хората започват да сменят не само тоалетите, но и с охота и по необходимост се "въоръжават" с тъмни очила. Някои дори са убедени, че и когато на небето има облаци, пак трябва да се вземат мерки срещу ултравиолетовото излъчване на небесното светило. Има и такива обаче, които, избирайки нови слънчеви очила, придирчиво преценяват дали им отива рамката, цветът, обръщат внимание на формата, аксесоарите и удобството. И тези фактори никак не са за пренебрегване. Но има много по-съществени, които често убягват от вниманието на потребителите. Като например цветът и материалът на стъклата и рамките, както и равномерната им окраска.

 

RENAULT KOLEOS - И В ПЛАНИНАТА И В ГРАДА КАТО У ДОМА

Общ изглед на автомобилаЛекотата, с която Renault Koleos се движи както в града, така и по пресечена местност, е ключово предимство на модела. Той лесно си проправя път в интензивния трафик и може да бъде паркиран на практика навсякъде. Макар да преодолява задръстванията безпроблемно, Koleos далеч не е „градско момче”. Ако Rеnault Koleos трябва да се опише с едно изречение, то би било: „И в планината, и в града се чувства като у дома”.
 

ПРЕПОРЪКИ КЪМ ИЗЛЕТУВАЩИТЕ В ПЛАНИНИТЕ

Анализът на нещастията по нашите планини дава основание да се твърди, че причините за тях са най-често комбинирани, но в повечето случаи те се свеждат до няколко фактора: недостатъчна предварителна подготовка: обща организация, физическа подготовка, технически знания и умения; неподходяща за сезона и терена екипировка и съоръжения; неподходяща тактика, съобразно конкретните теренни и метеорологични условия, метеорологичната прогноза, състоянието на участниците; психологическа бариера за взимане на адекватно решение за изчакване, връщане, прекратяване на проявата (екскурзия, излет) при рязка промяна на условията за движение в планината.
 


Google Translate

English Bulgarian Czech French German Greek Italian Japanese Romanian Russian
реклама
SPORTS MY MALL

Повече информация: